Dag 2 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Esther en Sanne - WaarBenJij.nu Dag 2 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Esther en Sanne - WaarBenJij.nu

Dag 2

Blijf op de hoogte en volg Esther en Sanne

16 Januari 2008 | Suriname, Paramaribo

Na een helse nacht met bijzonder weinig slaap, zijn we om 6.30 uit bed gegaan. De mensen die ons een beetje kennen, weten dat we dat niet vrijwillig hebben gedaan.
Maar het was alles bij elkaar: Het weer, de ventilator, de auto's die je buiten hoort, de honden die constant blaffen en de haan die erg vroeg begint te kraaien.

Esther dacht vanochtend heel veilig een noodlesoupje te kunnen eten als ontbijt. GRAPJE! In de waterkoker was namelijk een hele kolonie (dode) ieniemienie kleine miertjes te vinden. Daar ga ik echt mijn water niet in koken natuurlijk!

Om negen uur werden we opgehaald door Rob. Hij heeft ons meegenomen naar de Gijbertusschool (onze stageschool). Hier hebben we kennis gemaakt met de directrice. Het was een erg aardige vrouw, maar we werden wel gelijk gewezen op onze kleding: Geen topjes, geen korte rokjes, geen decollete, geen slippers en noem maar op...
Daar hadden we al op gerekend, dus het viel mee.

Toen zijn we de stad in gegaan en heeft Rob ons een beetje wegwijs gemaakt: 't Vat (cafe), The Starzz (discotheek), het postkantoor en dergelijke.
We hebben twee Surinaamse simkaarten gekocht
Nummer Esther: 00597 8212763
Nummer Sanne: 00597 8212786
Dat 00597 is waarschijnlijk de landcode

Ook hebben we twee fietsen gehuurd. Die zouden bij de huur inbegrepen zijn, maar dat waren krakkemikkige kapotte fietsen.

We zijn toen vanaf het centrum terug naar huis gefietst. Spannend! Was erg makkelijk te vinden en we waren binnen een kwartier thuis.

De foto's komen eraan, maar we wachten even tot de laptop van Sanne op het internet is aangesloten.

We zjn nu een stukje positiever! Zeker nu Sanne van kamer is gewisseld naar een veel grotere kamer!

Paramaribo by daylight valt hartstikke mee! We moeten alleen nog even wennen aan de hitte en dat klamme gevoel.

• 16 Januari 2008 - 17:20

Sab:

Heeeey ex-collega!!

Ik weet nog dat je er naar uit keek om naar Suri Suri te gaan :P

Ik volg je ;) haha

-xxx-Sab

• 16 Januari 2008 - 17:27

Wahing:

Hey meiden,
    goed om te horen dat het hier en daar meevalt. Ik ben benieuwd naar de foto's!
    Het was om je even te spreken lieverd!

dikke kus (ook aan sanne)

• 16 Januari 2008 - 17:57

Sam:

Lieve lieverds!

Ik zit nu lekker met jullie te msnen!
    Ookal zijn er kleine tegenslagen die zullen jullie nog wel meer krijgen (dat is altijd als je voor lange tijd naar een land als suri suri gaat!)
    Kijk naar m´n papa...
    Maar dat komt helemaal goed!
    Dan willen jullie straks niet meer weg!
    MAar terug komen zullen jullie! anders kom ik jullie persoonlijk halen!
    Nog heel veel plezier!

Dikke knuffel Sam!

• 16 Januari 2008 - 18:09

De Huipies :

Ha Esther en Sanne,

Wij vinden het leuk nu al te kunnen lezen wat jullie daar uitspoken.
    Jammer dat we niet bij het Paramaribo-Feest zijn geweest maar willen jullie dan maar langs deze weg een superdegavetophieperdepiepjazekergeweldigemomentenmee
    maakvakantie- en ontdekstage wensen !!!
    dus....zodoende !

dikke hukken,

Tam,Jim en Puk

• 16 Januari 2008 - 18:52

Tim:

hoe vonden jullie de koude douche op de vroge morgen?
    wij komen vanaaf ff langs! Gister werd het anders te laat.. moesten weer om6.15 eruit!
    tot straks
    kus

• 16 Januari 2008 - 20:23

Mies:

Hoi meiden!
    Vanuit het koude kikkerlandje nog heel veel plezier en succes gewenst! Geniet van jullie stage en zet em op. Ik zal jullie verhalen in ieder geval lezen! Het zal allemaal wel even wennen zijn, dat is niet zo raar, maar het komt vast allemaal goed!!
    Ik heb vanochtend stagebezoek gehad van onze Jan Verriet en het ging gelukkig supersupergoed, dus ik mag aan mn blokstage beginnen hoereej!
    Tot het volgende verhaal en de groetjes aan Tim daar!
    Liefs Mies

• 16 Januari 2008 - 21:33

Mams Jane:

Hoe klinkt dat dan, een hond die blaft of een haan die kraait in het Surinaams?
    Oké, da's flauw. Maar misschien moet je maar denken dat het beter is dan wakker worden van slagregen tegen je slaapkamerraam...
    Verder ben ik opgelucht, dat jullie veilig zijn aangekomen, hoor!
    Dinsdag gaan jullie voor de klas, hè?
    Dus dan hebben jullie nog 5 hele dagen voor jezelf. Relaaaaax.

• 17 Januari 2008 - 02:59

Chirley:

Hé meides, ik had al een heel verhaal neergezet: ga ik even de foto's kijken: is m'n hele verhaal weg: ik had het even af moeten maken: kan ik weer opnieuw beginnen!! Jammer van het huisje: is Sanne alleen naar die andere kamer gegaan? Zitten jullie dicht bij het strand? Hier is het nog steeds balle weer. Lekker hè, als je het vliegtuig uitstapt en de warme lucht komt je tegemoet: hadden wij op de Dominicaanse Republiek ook.
    Morgen ga ik met je moeder en gennie naar I am legend, vrijdag gaan we naar een concert van Julian Sas, zaterdag naar een verjaardag in utrecht en als het doorgaat, zondag lekker naar Sally, lekker tapas eten en misschien komen we pas woensdag terug. Ik ben nu aan het nachtbraken: ik ben verslaafd aan YouTube: lekker oude muziek luisteren en kijken!
    Ben benieuwd hoe het leven daar is: veel plezier de komende dagen!
    Groetjes, tante chirley

• 17 Januari 2008 - 08:43

Kai:

Dag dames!
    Vind het nu al spannend wat ik allemaal lees!! Ben erg benieuwd naar wat nog gaat komen! Succes!!
    Doei doei
    Kai (van de klimop)

• 18 Januari 2008 - 07:01

Sally:

hoi esther,

je hebt t beter gedaan dan mij. haha, in spanje is t nu al een tijdje koud... brrrr, schiet niet echt op. maar zoals me mammie al zei, zondag komt ze met paps hierheen. dus dat is wel gezellig. hoewel ik misschien wel moet werken. maar dat zien we dan wel. ik hou t kort, want ik moet zo gezellig bijna 2 uur reizen om in barcelona te komen. moet zo weer werken. joepie... lang leve de trein. nou, geniet lekker vh weer. en kijk uit voor de inimini miertjes..... veel plezier alletwee, en ik wacht op het volgende verhaaltje. :-)

liefs sal

• 18 Januari 2008 - 08:11

Genny:

Hoi, hoorde gisteravond van Jane dat deze site er was. Heb dus nu net de foto's bekeken. Doet me een beetje aan Indonesie denken! In iede geval succes daar en maak er wat van hè!

groetjes