Afscheidsfeest, -diner en -lunch! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Esther en Sanne - WaarBenJij.nu Afscheidsfeest, -diner en -lunch! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Esther en Sanne - WaarBenJij.nu

Afscheidsfeest, -diner en -lunch!

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther en Sanne

13 Maart 2008 | Suriname, Paramaribo

Inmiddels zijn er alweer een paar dagen voorbij en minstens net zo veel regenbuien. Veel meer regenbuien eigenlijk. We hebben maar weer eens op het internet naar de weersvoorspelling gekeken en het schijnt beter te worden. Eerst geloven, dan zien.
Er is wel een site die zegt dat het niet beter wordt, maar we hebben er heel bewust voor gekozen die site flink te negeren...

Afgelopen donderdagavond zijn we naar de Havana Lounge geweest. We hebben geleerd van de vorige keer en zijn pas rond een uur of 12 daarheen gegaan. Hebben we een uurtje salsamuziek gehad en daarna nog even naar de andere muziek geluisterd. Om ongeveer 2 uur zijn we weer richting huis gegaan. Sanne en ik waren de enige die de volgende dag stage moesten lopen, dus wij vonden het wel weer mooi geweest.

Vrijdag zijn we naar stage geweest en hebben we 's avonds samen met twee huisgenootjes gegeten. Alle mannen waren uit huis, dus gingen we met de vrouwen eten. Lekker bij d'Optimist!
Vanuit daar zijn we direct doorgegaan naar Tim en Joyce voor hun (vervroegde) afscheidsfeestje. Eigenlijk zouden ze pas woensdag terug gaan, maar ze wilden afscheid nemen van iedereen en Joset ging op een lange trip van 6 dagen, dus die zouden ze niet meer zien.
Samen met Joyce nog even een heerlijk 'oe - ah - ochtendgymnastiek' dansje gedaan :) We waren toen helemaal in een dansstemming dus zijn we na het feestje nog even doorgegaan naar de Zsa Zsa Zsu.

Zaterdag zijn we naar het zwembad gegaan met zijn allen. Toen we nog op de schietbaanweg waren, was het lekker warm. Toen we op weg waren naar het zwembad zagen we langzamerhand het weer slechter en slechter worden en ging het ouderwets hard regenen. Dat lekkere weer bij de schietbaanweg was dus plaatselijk... Toch bij het zwembad gebleven, in de hoop dat het regenen zou stoppen. Maar het mocht niet baten. Dan maar een boekje lezen/sudokupuzzeltje maken/lekker kletsen onder het genot van een hamburger en wat patat! Ook goed.
Zaterdagavond hadden we geen fut meer om uit te gaan , maar hebben we nog wel even wat gedronken bij 't Vat.

Zondag zijn we rustig opgestaan en hadden we afgesproken om met taxichauffeur Brian en zijn busje richting White Beach te gaan. Het eerste uur was het heerlijk weer en daarna... Jullie raden het al: regen. Gelukkig hadden ze een leuk eettentje daar, dus zijn we daar maar gaan zitten en zijn we maar een kaartspelletje gaan spelen. Ook erg gezellig! Jammer van de regen, maar toch ook wel leuk om er gewoon even tussenuit te zijn. Anders zit je ook maar thuis! Zelf waren we ook nog niet naar White Beach geweest, dus was leuk om even gezien te hebben. We gaan er zeker nog een keer heen!

De afgelopen dagen zijn we weer gewoon naar stage geweest, was het weer ook niet zo en hebben we lekker gerelaxed (dat leer je hier wel!).
Dinsdagavond hebben we bij het Pannenkoekenhuis gegeten, een soort afscheidsdiner voor Tim en Joyce.

Gisteren (woensdag) hebben we een afscheidslunch gehad met Tim en Joyce... We bleven afscheid nemen!
Gisteren was het dan echt zover en zijn ze naar huis gegaan. Wij hebben daar nog gebruik van kunnen maken:), want ze hadden allerlei spullen die ze hier achter gingen laten en die mochten wij hebben! Erg handig! Poncho's, muggenspul, een sporttas. Thanks!

Nou, ik moet nu echt gaan, want ik moet mijn familie van het vliegveld op gaan halen! Het is een heel raar idee, dat onze familie hier straks is. En dat zij gaan zien hoe het hier is (en is geweest).
Vreemd, maar wel HEEL erg leuk!!

Groetjes en een dikke kus!!

• 13 Maart 2008 - 22:22

Sheila:

Mama & papa en Gina & Mart zijn inmiddels gearriveerd als het goed is. Wij gaan morgen lekker inpakken en komen jullie zaterdagmiddag vergezellen. Ik heb er heeeeeeeeel veel zin in!

Tot overmorgen!

Dikke kus SHeila

• 14 Maart 2008 - 08:09

Lieke:

Meisjes, wat een ontzettend leuk verhaal weer! Wat zijn jullie allemaal ook bruin trouwens...Onlangs aaaalle regen vind ik dat best wel heel erg knap!
    Fijn dat je ouders er bijna aan komen en die van Sanne komen er volgende week ook aan he?
    Heeeel veel plezier als ze er zijn en geniet er lekker van.
    Kus

• 14 Maart 2008 - 09:15

Jaap & Nicole:

Esther,
    Gisteren vroeg Nicole aan Jaap waneer zou je vanuit Lima terug komen. En Jaap antwoorde haar: "ze is nog niet daar, toch, mami?". Grappig dat jij nog steeds in de gedachte van de kids ben.
    Nu dat jij het leven dichter bij Zuid America ervart begrijp je waarom is het zo raar voor een Latijn Amerikaanse een leven met zo veel structuur in de sociaal gebied te leven in Europa. Er zijn ook min puntjes maar hoe dicther bij Lima jij gaat, moet je altijd "FLEXIBLE" blijven en dan kan je pas genieten zonder zoveel van tevoren voor alles te moeten plannen.
    Tot de tijd dat jij terug in NL ben. Gisela

• 15 Maart 2008 - 14:42

Wilma:

Echt lachen die salsavideo! Ik ga thuis vast oefenen, volgens mij is het een makkie ...

• 15 Maart 2008 - 15:14

Joyce:

Hey chickies!
    Fawakka? Familie gearriveerd? Is het weer al weer beter? Hier is het tot nu toe wel droog, maar KOUD! En wat maken de mensen zich druk hier :p! Ik begin langzaam te wennen, maar mis Suriname!
    Heel veel plezier nog!
    kus

• 16 Maart 2008 - 01:36

Peter Timmermans:

Hoi Esther,
    Leuk dat je ouders er nu zijn. Jane, misschien lees je dit wel. Vanochtend samen met Marian Ticketservice gedraaid. Neil Young, Lionel Ritchie, Stray Cats en Leonard Cohen. Zeggen en schrijven 5 klanten. Tijd dat het postkantoor dicht gaat. Fijn verblijf bij Esther. Allemaal de groetjes,
    Peter.

• 16 Maart 2008 - 15:01

Oma Lokhorst.:

Als ik jullie berichten leest, krijg ik de indruk dat het leven een feest is in Paramaribo!!!Veel plezier bij het salsa dansen!Groetjes van Oma.

• 17 Maart 2008 - 13:30

Tim:

CHickies!!!!
    hoe is het daar nu in het altijd lekkere Suri? de warmte en het leven mis ik echt wel! Hier toch weer druk druk druk! feestje van me ma was wel suoer gaaf! IS het weer nu al wel wat beter???
    Heel veel plezier nog met de families!
    dikke kus Tim

• 20 Maart 2008 - 14:32

Marianne:

Hoi Esther,
    Leuk al die berichten,zo te lezen hebben
    jullie het erg naar je zin.
    Hopelijk is het weer beter en kan je genieten van de zon met de hele familie
    Veel plezier,geniet ervan.
    Hier in nederland is het koud en nat maar in het postkantoor merk je dat gelukkig niet.

groetjes aan iedereen
    Marianne

• 24 Maart 2008 - 10:27

Geert En Gozien:

Hoi Esther en vriendinnen en vrienden inmiddels. Jane en Dick en Sheila en Wobbe, Is er nog iemand hier????
    Leuk om de verhalen te lezen.
    Jullie zullen het niet geloven maar wij hebben hier WITTE PASEN. Er ligt 2 cm sneeuw.
    Nog een paar dagen samen, geniet van elkaar.
    Esther, wat zie je er goed uit joh. Suriname doet je goed. Wel ondeugend dat zwemmen bij een hotel waar je niet logeert. Dat moet je afleren voordat je naar Nl komt hoor!
    Wij lezen graag je berichtjes en wachten op de verhalen van je familie.
    Liefs Geert en Gozien